Ένα βιβλίο που  δεν μπορεί εύκολα να καταχωρηθεί σε κάποιο ευδιάκριτο λογοτεχνικό είδος. Μπορεί να έχει τη δομή μυθιστορήματος, αλλά στηρίζεται κυρίως στα παραμύθια μέσα στην ιστορία τα οποία υποστηρίζουν την πλοκή και επιχειρούν, όπως πάντα τα παραμύθια κάνουν, να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν μικρούς και μεγάλους από την αρχή του κόσμου. 

Αφού τα ερωτήματα είναι προαιώνια, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Θεός από την πλοκή της ιστορίας. Ένας Θεός που έχει (;)- έχει άραγε; τις  απαντήσεις για όλα. Απαντήσεις φυσικά που σε βάζουν απλώς στη διαδικασία να σκεφτείς τα πράγματα ξανά από την αρχή. 

Μην με ρωτήσετε σε ποια ηλικία απευθύνεται το βιβλίο. Δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω, γιατί δεν είμαι παντογνώστης όπως ο σοφός Θεός που παρουσιάζεται ως ένας φίλος αγαπημένος στην ιστορία. Το σίγουρο είναι πως μπορεί να διαβαστεί εύκολα από μεγάλα παιδιά και ενήλικες. Σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο από γονείς που αντιμετωπίζουν δύσκολες ερωτήσεις από τα παιδιά τους, αλλά και από εκπαιδευτικούς που θέλουν να χειριστούν θέματα με τους μαθητές τους χωρίς να αγγίξουν πληγές. Χωρίς να τα αναλύσουν. Χωρίς να τα πολυκουβεντιάσουν. Τα παιδιά θα κρατήσουν, όπως όλοι οι αναγνώστες, εκείνο μόνο που το μυαλό και η ψυχή τους χρειάζεται.

Ας μην ξεχνούμε πως τα παραμύθια δεν είναι για να κοιμίζουν τα παιδιά το βράδυ αλλά για να ξυπνάνε μικρούς και μεγάλους στην αλήθεια. Ναι, τα παραμύθια λένε πάντα την αλήθεια, την αλήθεια που ο καθένας από εμάς αναζητά, με ένα τρόπο που και να την καταλάβουμε μπορούμε, αλλά κυρίως να την αντέξουμε.